skip to Main Content

Det Gyllene Visumet är bästa sättet att attrahera utländska investeringar på

Globalisering är en process som har gynnat de flesta moderna länder under de senaste årtiondena och som har drivits främst av de enorma förmånerna som utländska investeringar medför.

Företagare och firmor är väl medvetna om de stora antal möjligheter som utländska investeringar medför och länderna vet att de har nytta av att utländska medel kommer in då det får deras ekonomi att växa.

Investeringar från utländska marknader är inte en nyhet inom den globala ekonomin. De berikar och ger liv åt processer inom olika ekonomiska områden som annars skulle vara statiska och icke-lönsamma.

Ett av de områden som har dragit störst nytta av globalisering och ekonomisk integrering som fenomen har varit fastighetsmarknaden. Eftersom fler personer varje dag behöver köpa fastigheter antingen att bo i eller i kommersiellt syfte är Golden Visa ett fundamentalt dokument för de som vill ta sig in i fastighetsinvesteringarnas värld.

Marbella Lawyers

Solicitor number: + 34 952 826 973

Vad är ett Golden Visa?

Du kanske undrar vad ett Golden Visa egentligen är. Kort sagt är ett Golden Visa en förmån som existerar för att möjliggöra att folk som faller i någon av följande kategorier tar sig in i Spanien:

  • Investerare
  • Entreprenörer
  • Extremt kvalificerade yrkeskunniga
  • Forskare
  • De som arbetar med intern förflyttning inom samma företag

I detta fall är de två mest relevanta de som faller i de första kategorierna, som de troligaste att ha en fördel av ett uppehållstillstånd för fastighetsinvestering i landet.

Golden VISA experts | Law Firm Marbella

I have read, understand and accept the Legal Notice and the Privacy Policy*

Krav för Golden Visa:

I enlighet med spanska och regionala lagar måste ansökanden ha:

  1. Investerat minst 500 000 € i spanska fastigheter.
  2. Vara av laglig ålder.
  3. Inte ha någon kriminell historik de senaste 5 åren för brottsom kan vara straffbara i Spanien.
  4. Inte ha refuserats inom territorier och länder som Spanien har ett avtal med i denna fråga.
  5. Investeraren och dennes familj måste ha offentliga eller privata försäkringar.
  6. Demonstrerat förmågan att försörja sig själv i Spanien.
  7. Betalat avgiften för visumet.

Dokumentation som krävs

Den dokumentation som krävs för att Golden Visa-processen för fastigheter ska kunna utföras är, i stora drag, de dokument som bevisar att en investering har gjorts.

I första instans är det nödvändigt att ha investerat inom en maxperiod på 60 dagar efter att ha ansökt om visumet. För att notera att investeringen har gjorts måste följande dokument skickas in:

  1. Finansiell förmedlarevederbörligen registrerad till vilken den intresserade parten har gjort investeringen
  2. Vid banktransaktion: certifiering från det finansiella institutet att den intresserade parten är den enda ägaren av investeringen

Utöver detta kan spanska myndigheter kräva andra dokument som kan variera beroende på fastighetstyp, betalningsmetod, osv.

Fördelarna med Golden Visa

Möjligheten att bo i spanska territorier i minst ett år, med möjlighet till förlängning hos de respektive kontoren, utöver förmågan att begära förmåner för familjemedlemmar. Skatteadvokater Golden Mile, yrkeskunniga Advokater i Marbella.

Back To Top